Hlavní obsah
Článek

Oblíbeného herce Davida Švehlíka (44) znají diváci z televizních obrazovek především jako fešáka s oholenou tváří. V posledních měsících ale herec změnil image a nechal si narůst vousy.

Působí viditelně mužněji a drsněji, což se jeho fanynkám jistě zamlouvá. Zarostlý Švehlík se objevil na tiskové konferenci České televize věnované seriálu Já, Mattoni pojednávajícím o příběhu muže ochotného dosahovat svých cílů i za cenu fatálních osobních selhání, který se stává obrazem společenských proměn druhé poloviny devatenáctého století.

Představitele mladého podnikatele Mattoniho ztvárnil pod režisérskou taktovkou Marka Najbrta právě David Švehlík. „Jde o velmi poutavou historickou ságu plnou dramatických zvratů. Není to jen příběh jedné konkrétní rodiny, ale i obraz své doby. Pro mě osobně bylo zajímavé, že postava Mattoniho je velmi plastická a prochází za svůj život mnoha zásadními událostmi a společenskými změnami, je to možná klišé, ale pro mě byla tato role skutečně velká herecká výzva. Právě proto, že je to postava velmi rozporuplná,“ prozradil Švehlík.

Ve dvanáctidílném výpravném seriálu se kromě Švehlíka objeví v hlavní roli Mattoniho i jeho otec Alois Švehlík a Jáchym Novotný. Osudovou Mattoniho ženu Mínu pak v různých obdobích jejího života ztvárnily Tatiana Vilhelmová a Taťjana Medvecká.

Vedle představitelů ústřední dvojice si v seriálu zahrála i řada dalších předních českých herců, Anna Geislerová, Vladimír Kratina, Norbert Lichý nebo Vladimír Javorský.

Líbí se vám David Švehlík jako vousáč?
Ano, sluší mu to, je mnohem mužnější
22,2 %
Ne, bez vousů byl za většího fešáka
77,8 %
Celkem hlasovalo 18481 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám