Hlavní obsah
Článek

Doposud hrál Petr Vondráček (48) výhradně role milovníků, s narůstajícím věkem se ale karta obrací a populární hudebník se musí spokojit s postavami o generaci staršími. Například v připravované muzikálové komedii Srdcový král si zahraje nerudného ovdovělého opraváře Jima Hallera, tatínka jedné z hlavních postav.

Během setkání herců zmíněného muzikálu jsme se Petra ptali, jestli ho generační posun nemrzí. „Vůbec ne, stejně jako vím, že zadek patří do kalhot, tak jsem schopnej sebereflexe. Není mi dvacet pět, ale čtyřicet, a tak přece nemůžu hrát hlavního milovníka, to už je pryč,” mávl rukou zpěvák a klavírista.

Těší se na připravovaný muzikál. „Když jsem se poprvé dozvěděl, že se chystá muzikál s písničkami Elvise Presleyho, tak jsem si říkal, že je to krásný. První, co mě napadlo, bylo, že bych hrál Elvise. V tomhle díle se ale Elvis neobjeví, ale pouze jeho písničky. „Já mám Elvise Presleyho strašně moc rád. Pokud se kolem něj cokoli odehrává, tak jsem toho rád součástí,” říká účastník první řady populární televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Petr Vondráček je s Elvisem Presleym propojený doslova od malička. „Je to zaznamenáno na magnetofonovém pásku. Když mi byl rok a tři čtvrtě, tak jsem zpíval Elvisovu písničku Jailhouse Rock. Je to něco zvláštního, že mě to chytlo jako malého kluka,” směje se zpěvák.

Jako malý kluk předškolního věku Petr nezpíval žádné dětské písničky, jak to bývá obvyklé, ale zcela jiný žánr. „Můj táta měl doma dvě gramofonové desky Elvise Presleyho, pak jednu rock 'n' rollovou a já jsem naprosto propadl téhle hudbě. Ty desky jsem si pouštěl, když jsem se vracel z mateřské školy, a byl jsem z nich nadšený,” říká Vondráček, který v pozdějším věku kouzlu osobnosti Elvise Presleyho propadl zcela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám