Hlavní obsah
Článek

Herečka a zpěvačka Bára Poláková (40) přijala nabídku od hereckého kolegy a divadelního a filmového režiséra Miroslava Krobota, aby si zahrála jednu z hlavních rolí v jeho novém celovečerním filmu Kvarteto. Jeho natáčení je v plném proudu.

Po Díře u Hanušovic se Miroslav Krobot rozhodl natočit film o čtyřech muzikantech, třicátnících, kteří se snaží v životě najít pocit štěstí. „Divácký úspěch mého debutu nehrál v rozhodování, zda natočit další film, žádnou roli. Měl jsem chuť a ctižádost natočit odlišný film, vyzkoušet si filmové vyprávění jiného druhu a opravit, co bylo na Díře špatně,“ říká k druhému celovečernímu filmu Krobot. „Ambice mám co nejvyšší, poučený jsem třeba v tom, že nesmím spěchat, tlačit na pilu a na ambice musím v průběhu práce zapomenout,“ dodal.

Příběh vypráví o čtveřici mladých hudebníků, kteří se připravují na koncert svého kvarteta. Různorodé hrdiny spojuje láska k hudbě a touha po štěstí. Problém je do jisté míry v tom, že pro každého z nich znamená štěstí něco jiného. Vedoucím kvarteta je Robert (Lukáš Melník), který se nedokáže odvázat a často podléhá své manipulativní matce, dalším členem kvarteta je Robertova atraktivní a poněkud nevyrovnaná partnerka Simona (Barbora Poláková), která nabourává Robertův životní řád.

Třetí je zábavný Tomáš (Jaroslav Plesl), který přitahuje neobvyklé situace a působí nezrale a nakonec o něco starší a introvertní „Funés“ (Zdeněk Julina), který si libuje v historii.

V Kvartetu se představí také Lenka Krobotová, Pavlína Štorková, Jana Štěpánková či Jiří Schmitzer.

Celý děj se odehrává v Olomouci, kulisou mu jsou architektonické styly od gotiky až po současnost. Podstatnou roli tu hraje také hudba. Kvarteto připravuje pro koncert skladbu významného hudebního skladatele Aloise Piňose, který se jako jeden z prvních českých skladatelů věnoval elektroakustické hudbě a jeho skladby patří dodnes k avantgardě. Film tak zároveň vzdává hold profesoru Piňosovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám