Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedním z témat úterního studia Božské Rio na Sport.cz bylo judo, a proto mezi hosty nechyběl bývalý reprezentant České republiky Petr Jákl, dnes známý spíš jako filmový producent a režisér.

Předmětem rozhovoru, který vedla Lucie Šilhánová, bylo jak dění v brazilském Riu, tak Jáklovy vzpomínky na sportovní kariéru. Řeč přišla i na Petrova otce, Petra Jákla staršího, který byl prvním českým reprezentantem v judu na hrách v Mnichově v roce 1972 (jeho syn zase soutěžil v Sydney v roce 2000). Oba jsou známí též jako kaskadéři.

Došlo i na filmařinu, především pak na Jáklův chystaný velkofilm Jan Žižka.

Natáčení má započít příští rok a Jákl s ním má velké úmysly. Spolupracuje s americkou produkcí a rád by do něj dostal nějakou velkou hvězdu.

„Je to připraveno na velkou produkci, s tím že tam bude nějaká velká hollywoodská hvězda nebo nějaká celosvětová hvězda, kterou teď domlouváme, a to bude to nejtěžší. Mám plno těch, které bych tam chtěl, ale když to řeknu, tak to nevyjde. Takže já si to nechávám pro sebe. Ale je to někdo mezi 35 a 45 lety, protože nedělám film o Janu Žižkovi z doby, kdy už byl husitským hrdinou, generálem a vedl husitské hnutí, ale z doby, kdy se z něj stával bojovník,“ řekl Šilhánové v Božském Riu, které diváci mohou na Sport.cz sledovat každý den v devět ráno, a to až do konce her.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám