Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O téhle Brazilce možná neslyšíte poprvé. Společně s Andrejou Pejić (24) je zřejmě nejznámější transgender modelkou světa. Například její obálka magazínu LOVE, na které se líbá s Kate Moss, v roce 2011 obletěla média napříč všemi kontinenty. A v posledních dnech se o Lee T mluví znovu, a to v souvislosti s právě probíhajícími letními olympijskými hrami v Riu.

Celým jménem Leandra Medeiros Cerezo se před pětatřiceti lety narodila v brazilském městě Belo Horizonte jako chlapec. Od roku 2010, kdy se stala tváří značky Givenchy, se aktivně věnuje modelingu. Přeměnou pohlaví přitom prošla až následující rok.

A takhle už jí to v sobotu slušelo v červených plavkách na pláži v Rio de Janeiru, kde se předešlý den stala vedle Gisele Bündchen jednou z hvězd zahajovacího ceremoniálu LOH 2016. Lea, jež je navíc dcerou bývalého brazilského fotbalisty Toninha Cereza, na kole s vlajkou za zády uvedla na stadion brazilský národní olympijský tým a zároveň se stala první otevřeně transgender osobností, která se ceremoniálu účastnila.

Reklama

Další články

Načítám