Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mladá herečka Sara Sandeva (19), kterou diváci znají jako Skyler z nekonečného seriálu Ulice nebo z komedie Život je život, ale i jako bývalou přítelkyni Adama Mišíka, se za pár dní představí v další nové roli, a to v pohádkové komedii Zdeňka Trošky Strašidla, kde si zahrála vílu Jitřenku. A přiznává, že to byla role, která se k ní hodila.

„Která holka by si nepřála hrát vílu. Tancování miluju. A jsem ráda, že víla Jitřenka je spojená s tancem, bylo to zajímavější a kouzelnější. Víc mě bavilo roli protančit, než prochodit. Navštěvovala jsem různé taneční školy a workshopy. Podle mě tanec je jedna z věcí, která lidi dokáže sblížit,“ říká Sara a přiznává, že by se nebránila ani účasti v některé taneční soutěži. „Záleží na tom, jaká soutěž by to byla. Třeba soutěžím podobným StarDance bych se nebránila, naopak,“ míní.

Ve Strašidlech je členkou velké pohádkové rodiny, kterou tvoří hejkal, čarodějnice nebo vodník, ale nejvíce scén asi měla s Vladimírem Polívkou, který hraje úředníka Patočku. Ten přijde do strašidelného domu v úřední záležitosti, ale okamžitě se do Jitřenky zamiluje.

„Vladimír je velmi dobrý herecký kolega. Jsem ráda, že jsem měla možnost se s ním potkat na place. Spolupracovalo se mi s ním skvěle, umí rozesmát, pobavit a zároveň i poradit," vzpomíná Sara na spolupráci.

Ale úplně jednoduché natáčení neměla. Točilo se přelomu září a října a Sara měla zaručeně nejlehčí kostým. Po place, kam nastupovala často i v šest ráno, pobíhala jen v průsvitných závojích, a tak o pauzách přiskočily kostymérky a balily ji do deky a nosily jí teplý čaj. „Upřímně jsem se trochu bála, abych neonemocněla třeba v půlce natáčení, ale bylo o mě tak krásně postaráno, že ne. Zahřívala jsem se hopsáním a tancováním a různě po těle jsem měla teplé sáčky pro zahřátí,“ upřesnila herečka.

Sara se narodila v Makedonii, kde má část rodiny a ráda se tam vrací a tráví zde i dovolenou. Zajímalo nás proto, jaké strašidlo má oblíbené dívka, která kromě českých pohádek slýchala i ty makedonské? To je ale úplně odjinud. „Nevím, zda se Grinch, který nemá rád Vánoce, dá považovat za strašidlo, ale je to jedna z mých nejoblíbenějších pohádkových postav,“ říká Sara Sandeva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám