Hlavní obsah
Famous
Článek

Madonna (65) se pokusila opět režírovat. Chtěla světu dokázat, že je nejen zpěvačka, ale má talent i filmařský. Ve čtvrtek 1. září promítali v Benátkách na filmovém festivalu její snímek W.E. o Wallis Simpsonové, rozvedené americké podnikatelce, která před druhou světovou válkou stáhla s britského trůnu krále Edwarda VIII. Kritikové po premiéře neskrývali zklamání. Padaly výroky jako „mimořádně hloupý“ či „naprosto slabý“.

„Ten film není žádným uměleckým dílem,“ píše The Independent. „Všechny scény by mohly být popovými klipy nebo reklamou na parfémy. W.E. je o třpytivé povrchnosti,“ dodává kritik z listu The Times.

„Jak mimořádně hloupý, nafoukaný, katastrofálně nezvládnutý film to je… Její režie je tak neorganizovaná, že to vůbec není režie. W.E. předvádí zpomalené záběry a rychlé střihy a záběr na jeřábu z koruny stromů v Balmoralu, ale jsou to jen triky bez smyslu,“ píše Xan Brooks v listu The Guardian.

„Nakonec je to slabé jako šaty z šifonu v půlnoční modři, které má Wallis na večeři s králem,“ dodává Emma Pritchardová Jonesová v magazínu Grazia. Jediný list Daily Telegraph uvádí: „Je to lepší, než se čekalo a není to zcela bez zábavných momentů.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám