Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Milujete slunce, šumění moře a teplé večery? Ani v zimě se nemusíte této vidiny vzdávat – stačí si jen naplánovat zimní dovolenou v některé exotické destinaci v Karibiku nebo Asii. Tipy na pět nejoblíbenějších destinací pro vás připravil portál Dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s., kde právě teď můžete objednávat zájezdy do exotiky s first minute slevou až 34 procent!

Dominikánská republika – nejkrásnější karibský ostrov hraje všemi barvami

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Málokterý ostrovní stát může nabídnout tak pestrou směsici fauny a flóry jako Dominikánská republika – jedině tady najdete hned 19 národních parků, barevné korálové útesy i panenské pláže. Dominikánská republika tak ukojí apetit každého náročného turisty, který si chce během dovolené vychutnat relax na nekonečně dlouhých bílých plážích (doporučujeme návštěvu Orlí zátoky, osamělé pláže s nádhernými lagunami i korály), ale zároveň rád pokoří výzvu v podobě výstupu na nejvyšší horu Karibiku – Pico Duarte (3 175 m n. m.). Dovolená v Karibiku je teď navíc levnější, než byste čekali – při nákupu zájezdu v režimu first minute ušetříte tisíce korun.

Kapverdské ostrovy – zažijte rozmanité chutě Afriky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nekonečná porce relaxace, nádherné bílé pláže a azurově modré moře – to jsou Kapverdy, ostrovy u západního pobřeží Afriky. Stačí ale popojet pár kilometrů do vnitrozemí a pohádkové pláže střídají strmé hory a hluboká údolí s panenskou přírodou. Destinace tak má co nabídnout těm, kteří si chtějí plnými doušky vychutnat odpočinek na pláži, i dobrodruhům, kteří neustále touží objevovat něco nového. Při návštěvě místních restaurací rovnou nalistujte do sekce ryb a objednejte si třeba čerstvého tuňáka, kterého teprve ráno vylovili místní rybáři. Překrásným Kapverdám těžko odoláte i díky tomu, že představují luxusní exotickou dovolenou, která je relativně blízko a dá se pořídit za skvělé ceny.

Spojené arabské emiráty – Dubaj, město mnoha tváří

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dubaj je moderním a kosmopolitním velkoměstem, kde můžete nejen výhodně nakupovat. Průměrná teplota vzduchu je například v březnu příjemných 24 stupňů. Právě tady můžete hodit všechny starosti za hlavu a užívat si relaxace a koupání v době, kdy počasí v Čechách už spíše leze na nervy. Jakmile vás lenošení omrzí, můžete se vydat do zábavních nebo nákupních center nebo vyjet na budovu Burdž Chalífa. Punc výjimečného zážitku má i výlet do pouště spojený třeba s romantickou večeří v dunách. Dubaj je vyhlášeným letoviskem také pro milovníky golfu.

Srí Lanka – čajový ostrov

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolená s neskutečnými zážitky, to je Srí Lanka. Vydejte se letos v zimě na dovolenou do blízkosti přístavního města Hambantota. Právě tady můžete poznat krásné národní parky, čajové plantáže, působivé pláže Hikkaduwy nebo nekonečný oceán, kde si užijete skvělé podmínky pro surfování. Východně od Hambantoty se nachází národní park Bundala, který je domovem tisíců pestrobarevných ptáků, opic, leopardů nebo také krokodýlů a želv. Za návštěvu stojí také dešťový prales Sinharaja, který byl pro svoje unikátní přírodní bohatství zapsán na seznam UNESCO. K dovolené na Srí Lance neodmyslitelně patří také návštěva čajových plantáží s ochutnávkou místních čajů při západu slunce.

Kuba – dovolená s chutí doutníků a rumu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Dovolená na Kubě se vlní v rytmu salsy, chutná po Cuba Libre a voní po doutnících. Díky svojí izolaci se Kuba stala výjimečným skanzenem minulosti a dodnes nabízí skvělé zážitky. Svezte se v nablýskaném americkém veteránu z 50.–60. let minulého století a plnými doušky si užijte západ slunce na pobřeží Karibského moře. Nejslavnější pláží je Varadero s délkou 20 km, na němž převládá jemný zlatavý písek a tyrkysové zátoky. Při objevování Kuby nevynechejte Havanu, která je nejkrásnějším městem Latinské Ameriky. Ne nadarmo se jí přezdívá Paříž Karibiku. Právě teď startuje prodej first minute zájezdů do exotických destinací, a zájezd na Kubu se tak dá pořídit za opravdu výhodné ceny.

Další články

Načítám