Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Zpěvačka, jejíž popularita byla v 80. letech srovnatelná se Cyndi Lauper, Bonnie Tyler a Kim Wilde, má za sebou slušnou hudební produkci, ale přesto je většinou spojována s jedinou skladbou. Jennifer Rush se díky slaďáku The Power of Love navždy zapsala do historie populární hudby.

Američanka, která se před 55 lety narodila jako Heidi Stern, se ke slávě dostala přes Německo, kde byl v roce 1984 vydán singl The Power of Love. V následujícím roce se píseň dostala i k britským posluchačům a stal se z ní celoevropský šlágr, který se dočkal cizojazyčných verzí.

Ve Španělsku se z The Power of Love stalo Si tú eres mi hombre y yo tu mujer a v Československu hit Jennifer Rush zúročila Petra Janů. Píseň v jejím podání dostala název Už nejsem volná a dodnes ji nevěsty touží poslouchat v den, kdy vstupují do manželství.

Původní verze se setkala s úspěchem i v Kanadě, ale americké publikum ji odmítlo. Když však The Power of Love v roce 1993 oprášila Céline Dion, její coververze se stala hitem i v USA.

Jennifer Rush se už na samotném počátku kariéry stala hudební senzací, ale na vrcholu samozřejmě nemohla zůstat věčně. Přestože stačila vydat 12 alb, publikum po ní vždy žádalo song The Power of Love a jako přídavek Ave Maria. Jennifer Rush se marně pokouší nestárnout, ale na rozdíl od jejího šlágru se jí to moc nedaří. Plastické operace jí na kráse rozhodně nepřidaly.

Reklama

Další články

Načítám