Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jméno herce Viktora Horjána u nás možná až tak známé není, na Slovensku však ano. Je to mimo jiné muž otevřeně se hlásící k homosexualitě, hovořící o rakovině prostaty, kterou prodělal, a známý například ze slovenské verze Ordinace či z taneční soutěže Let´s Dance, kde tančil s mužem. Jeho divadelní aktivity jsou propojeny hlavně s divadlem GUnaGu. To bude s hrou Mutanti hostovat v pražském divadle Studio DVA.

Hra je částečně dle skutečnosti, částečně fikcí. Je příběhem dvou homosexuálů, z nichž jeden je herec Viktor, který zažil svých 15 minut slávy v televizní taneční soutěži, bojující se smrtelnou nemocí a hlavně řešící otázku 'Co po mně zůstane?', a druhý je René, který rád vaří a sleduje Bergmanovy filmy. Pár se vyrovnává nejen s nemocí jednoho z partnerů, ale také se stagnací vztahu a s urážkami a ataky z okolí. V hlavních rolích se představí již zmíněný Viktor Horján a Csongor Kassai (Musíme si pomáhat či nověji Učitelka).

Třetí postavou pak je prostitutka, která má páru pomoci v touze po dítěti. Hraje ji Zuzana Šebová. Autorem a zároveň režisérem hry, kterou Studio DVA uvede 30. 8., je Viliam Klimáček.

„Mě tato inscenace oslovila proto, že jsem po dlouhých letech dostal nejlepší hereckou příležitost, jakou jsem si mohl přát. Myslím si, že pro herce je velmi důležité, aby postava i celý příběh byly o citech a o vztazích, protože tam se dá něco ukázat a zároveň prožívat. A v tomto je hra Mutanti velmi zajímavá,“ uvedl k dílu Kassai.

Reklama

Další články

Načítám