Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Premiéra dlouho odkládaného filmu Saxána a Lexikon kouzel, což je přímé pokračování čtyřicet let staré Dívky na koštěti, se kvapem blíží. Tvůrci už proto uvolnili film o filmu, ve kterém odtajňují postavy, které budou vévodit novému pohádkovému příběhu. Je mezi nimi skřítek Řehoř, čertovské dítě Krakovous nebo kostlivec Vincek.

Příběh se točí kolem dcery původní Saxány, žákyně 2. B., která se nedopatřením ocitne v říši pohádek a musí bojovat o její záchranu. "Je to už hodně dlouho, kdy mi řekl režisér Vorlíček, že se bude natáčet pokračování. Taky mi to víc slušelo než dnes. Dlouho se nic nedělo a měnil se scénář," vzpomíná na historii projektu Petra Černocká. Točilo se nakonec v letech 2007 a 2008, následující roky se sháněly peníze na trikové záběry.

"Idea natočit pokračování je na světě už velmi dlouho. Vím, že už před deseti lety Vorlíček s Macourkem kuli plány. Miloš Macourek se už toho bohužel nedožil," říká zase Jan Hrušínský a pokračuje. "Teď jsme manželé, máme dceru Saxánku, kterou hrála hezky Helenka Nováčková. Těším se a sám jsem zvědav, jak to všechno dopadne," dodal Hrušínský. Původní zamilovaný páreček žije ve vile s tetou Irmou (Jiřina Bohdalová) a strýcem Evženem (Petr Nárožný). Větší část filmu se ale na rozdíl od Dívky na koštěti bude přeci jen odehrávat v pohádkovém světě.

Více se o novém filmu Václava Vorlíčka včetně exkluzivních záběrů přímo ze Saxány dozvíte ve filmu o filmu, v kinech je snímek od patnáctého září.

Reklama

Další články

Načítám