Hlavní obsah
Článek

Karlovarští kriminalisté pátrají po německy mluvícím muži, který chtěl minulý týden v Krušných horách na Karlovarsku znásilnit cyklistku. V pátrání po pachateli zveřejnila identikit (portrét sestavený technikem ve spolupráci s poškozenou), který nápadně připomíná Davida Šína alias Shreka z Big Brothera. Ten zuří a žádá omluvu! Hlasujte v anketě na konci článku.

„Tohle mě vážně vytočilo. Strašně! Od rána nedělám nic jiného, než že zvedám telefony a odpovídám lidem, kteří tu zprávu s fotkou viděli na internetu nebo v televizi, že jsem fakt nikoho neznásilnil. Je to moje fotka, žádný sestavený identikit. Před lety mě takhle vyfotil Milan Pešek, kolega z Big Brothera. Jsem opravdu strašně naštvaný,“ zuří jindy klidný vítěz první a zároveň poslední řady Big Brothera.

„Je jen mírně upravená, jinak je ta fotka stejná, jako ta původní. Poškodili mé dobré jméno. Rodiče už mi volali, jestli nejsem v celostátním pátrání, že jim pořád kvůli tomu někdo telefonuje. Tohle je donebevolající zásah do mých práv, po poradě s právníkem se budu soudit,“ zlobí se David Šín.

Super.cz kontaktoval krajskou policejní mluvčí, aby ji na případný omyl jejích kolegů upozornil. Ta však trvá na tom, že o žádnou chybu se podle ní nejedná.

„Takové informace nemám. Identikit byl sestavený na základě výpovědi poškozené ženy. Určitě není možné, že by šlo o fotku muže, o kterém hovoříte. Nemohlo dojít k chybě, že by do systému někdo vložil omylem fotografii vámi zmiňovaného muže,“ stojí za svými kolegy mluvčí karlovarské policie Zuzana Týřová.

Posuďte sami, jestli obě fotky na začátku článku, Šínova historická z roku 2004 a nová policejní, jsou, či nejsou nápadně podobné. Ano, hledaný muž má oválnější obličej, jinak jako by šlo o Davidovo dvojče. Čelo, nos, brada jsou stejné. A to přitom námi uveřejněný Davidův snímek není ten, o kterém Šín hovoří, prý má někde v archivu ještě mnohem podobnější a snaží se jej dohledat.

Co si myslíte o policejním identikitu, který Shreka štve?
Jde jenom o náhodu
66,6 %
Ať nelžou, jako základ jasně použili Shrekovu fotku
21,8 %
Možná tak muže popsala poškozená, vybavil se jí Shrek
11,6 %
Celkem hlasovalo 11096 čtenářů.
Související témata:
Identikit

Reklama

Další články

Načítám