Hlavní obsah
Článek

Nemoc herečky Jany Hlaváčové (†85), která trpí Parkinsonovou chorobou, donutila dramaturgy Kouzelné školky rychle hledat náhradu. Babičku Janu nahradí její jmenovkyně Jana Šulcová, slavný sexsymbol sedmdesátých a osmdesátých let. Mění se ale i dědeček. Cimrmanologa Petra Bruknera po půl roce působení v dětském pořadu České televize nahradí Ladislav Trojan.

"Jako novou babičku přivítáme Janu Šulcovou, která bude vystupovat spolu s loutkou Fanynky. Naváže na postavu Jany Hlaváčové a děti ji prvně uvidí v týdnu od 3. do 7. října," uvedl mluvčí České televize Ladislav Šticha. "V roli dědečka se nám představí Ladislav Trojan. Našel si ho František, se kterým bude děda Láďa vystupovat a už se těší, až ho poprvé 22. září představí dětem. Děda Láďa navazuje na odkazy dědy Lubina (Lubomír Kostelka) a bude například pokračovat i v jeho rubrice veselého vaření Dědovy mňamky," dodal Šticha.

V roli babiček se průběžně vystřídaly Libuše Havelková, Jana Hlaváčová a nyní Jana Šulcová, v roli dědečků Stanislav Zindulka, Lubomír Kostelka, Petr Brukner a nyní Ladislav Trojan.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám