Hlavní obsah
Článek

Že jste o ní ještě neslyšeli? Nevadí. Dovolte nám představit královnu mezi super potravinami. Jmenuje se Moringa olejodárná (moringa olefeira). Jde o zajímavý příklad cizokrajné rostliny, ze které se místní obyvatelé naučili zužitkovat vše - listy, plody, květy či kořen. Původním domovem je jižní podhůří Himalájí, odkud se přes Indii a Arábii rozšířila až do Afriky. Moringa byla známá svými účinky už před tisíci lety. Pro čtenáře Super.cz dnes doprava zdarma!

Moringa - zelená bomba mezi superfoods!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

List stromu moringa je mimořádně nutričně hodnotný produkt. Nadmořská výška a extrémní sucho donutily moringu zadržovat v sobě co možná nejvíce živin, aby v náročném prostředí mohla vůbec přežít. Díky tomu se v listech moringy nalézá mimořádný nutriční poklad. Moringa má vysoký obsah antioxidantů, vitamínů, minerálů a aminokyselin. Poměr vitamínů, minerálů a aminokyselin je naprosto unikátní a tělo tyto mikronutrienty využije v maximální míře! Pro čtenáře Super.cz dnes doprava zdarma!

Proč se Moringa stala mantrou nutričních specialistů?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Můžete začít počítat: Moringa obsahuje 10 vitamínů - Vitamin A (beta-karoten), vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 (Pyridoxine), vitamin B7 (biotin), vitamin C (kyselina askorbová), vitamin D (cholekalciferol), vitamin E (tokoferol) a vitamín K. Tyto vitamíny mají klíčovou roli v buněčném metabolismu. Plus 8 minerálů (železo, zinek, hořčík, draslík, fosfor, vápník, měď a mangan). Minerály jsou velmi důležité ve stravě člověka a každý z nich funguje na různých úrovních v těle, ať už jsou to samotné buňky, orgány či tkáně. 18 aminokyselin: lysin, valin, methionin, leucin, isoleucin, fenylalanin, threonin, tryptofan, tyrosin, arginin, histidin, atd.

Pro koho je moringa vhodná?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Moringa je prospěšná všem. Zvlášť vhodná je pro děti, sportovce, seniory, vegetariány, vegany, celiaky a osoby s duševně či fyzicky náročným povoláním. Sušené moringové listy obsahují /1g na 1g/:25x více železa než špenát, 10x více vitamínu A než mrkev, 17x více vápníku než mléko, 15x více draslíku než banán, 4x více proteinů než vejce, 4x více vlákniny než ovesné vločky. Tak jak vychází moringa v porovnání s ostatními super potravinami? Máte pravdu! Je královnou...

Baobabový olej – to nejlepší pro vaši pleť

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Trápí vás vrásky? Nasadili jste do boje s nimi hydratační krémy, nebo se dokonce chystáte využít služeb plastické chirurgie? Zapomeňte na to! Dostupným a účinným řešením je baobabový olej. Ten hravě strčí do kapsy všechny ostatní drahé hydratační krémy! Obsahuje obrovské množství vitamínů, antioxidantů, tříslovin, katechinů a flavonoidů. Tento koktejl účinných látek spolehlivě hydratuje pokožku, ale nemastí. Dokáže navodit regeneraci poškozené, popraskané či vrásčité kůže. Na boj s vráskami využijte levné a čistě přírodní řešení – baobabový olej v biokvalitě.

Další články

Načítám