Hlavní obsah
Článek

Herec Luděk Munzar (78) je nemocí své ženy Jany Hlaváčové (†85), která trpí Parkinsonovou chorobou, naprosto zdrcený. A i přes svůj pokročilý věk se jí snaží pomáhat, jak to jen jde. "To víte, je to těžké. Navíc jsme oba staří," hlesl tiše.

O nemoci své ženy, kterou asi nejvíc proslavila role upovídané zdravotní sestřičky Toničky v pětici filmů o básnících, však hovořit nechtěl. Uvedl jen, že oba bojují. "Nezlobte se, ale tohle je naše soukromá věc," pronesl pro Blesk. Choroba jeho milované drahé polovičky ho zdrtila. Ředitel Divadla na Vinohradech, kde Hlaváčová hraje, s ním pravidelně komunikuje a ptá se na hereččin zdravotní stav. "Chtěl jsem ji doma navštívit, ale bylo mi řečeno, že pořád leží a spí, tak to by nebylo moc vhodné. Možná později," uvedl Jindřich Gregorini.

Kvůli nemoci Hlaváčové musel z repertoáru stáhnout hru Famílie, která na ní stojí a s ní i padá. Pevně však věří, že se k roli kmenová herečka vinohradského divadla co nevidět vrátí. Její zdravotní stav naštěstí není zase tak vážný, aby musela být hospitalizována. "Dochází jen na kontroly k lékaři," dodal Gregorini.

Reklama

Další články

Načítám