Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z modelek, které se neváhají podělit s nabytými zkušenostmi se začínajícími kolegyněmi, je i Kateřina Votavová. Kráska, která byla předloni časopisem Esquire zařazena mezi dvacet nejkrásnějších žen světa, uspořádala společně s jednou českobudějovickou agenturou sedmý ročník kurzu pro začínající modelky.

Votavová se dívek ujala hned po vzájemném seznámení a po několik dní je učila správné chůzi po mole. „Dostala jsem za úkol mladé holky a kluky zasvětit do know how v modelingu,” říká Katka a jedním dechem dodává: „Musím se přiznat, že jsem na sebe byla hrdá, když jsem viděla děvčata na módní přehlídce chodit se vztyčenou hlavou, usměvavé a vyrovnané. Byl to pátý ročník kurzu, na kterém jsem s tímto týmem spolupracovala, a tentokrát to bylo náročné v tom, že ani jedna absolventka s modelingem žádné zkušenosti neměla.“

A jak se sama Votavová učila catwalk? „Začala jsem v patnácti na malých regionálních přehlídkách. Chůzi jsem se učila před zrcadlem a hodně jsem odkoukávala starší a zkušenější kolegyně a pokoušela jsem se je kopírovat,” říká Votavová. A kdo je jejím vzorem? „Z té starší generace je pro mě bohyní Naomi Campbell, z těch současných vzhlížím k Alessandře Ambrosio. Co se týká Češek, tak vždycky moc krásně chodila Diana Kobzanová, ta patří ještě do generace holek, které dokonale pluly po mole,” říká Kateřina Votavová.

Reklama

Další články

Načítám