Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenskou herečku Janu Kolesárovou neznáme díky tomu, že by obrážela večírky, na těch ji nepotkáváme moc často, vlastně téměř vůbec. I kvůli tomu, že pobývá a pendluje mezi Českem, Slovenskem a Amerikou. Do myslí televizních diváků se zapsala svou prací, především dvěma rolemi, a to v seriálech Sanitka 2, kde hrála dispečerku a nevěrnou manželku Jana Budaře, a v Hřebejkově Až po uši, kde měla vztah s Jitkou Čvančarovou. Na herečku jsme narazili na akci související s dalším počinem Jana Hřebejka - na pražské premiéře jeho nového filmu Učitelka v Lucerně.

Film už měli možnost zhlédnout diváci na karlovarském filmovém festivalu, kde byl zařazen do hlavní soutěže. A dočkal se ceny - u odborné poroty zabodovala představitelka hlavní role Zuzana Mauréry, která svůj křišťálový glóbus přinesla ukázat i do Lucerny. Její obsazení přitom prý bylo poměrně náhodnou záležitostí.

„Obsadit do hlavní role slovenskou herečku Zuzanu Mauréry byl momentální nápad. Vlastně s ním přišel náš kameraman Martin Žiaran, který se se Zuzanou léta zná a rovnou ji označil, že by byla ideální představitelkou učitelky v našem filmu. A to se nakonec potvrdilo. Byla skvělá,“ nechal se slyšet režisér Hřebejk.

„Když jsem dostala nabídku hrát hlavní roli v tomhle filmu, vůbec jsem neváhala. Kdo by takovou skvělou příležitost ve filmu režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského odmítl? Scénář byl skvěle napsaný, okamžitě mě zaujal. Lákalo mě i to, že jsem se musela popasovat s negativní rolí a musela jsem si ji obhájit. To, o čem film vypráví, není rozhodně nic smyšleného a myslím si, že stojí za to, ho zhlédnout,“ uvedla Mauréry.

Reklama

Další články

Načítám