Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S velice negativní zkušeností se sociálními sítěmi se setkala americká herečka a komička Leslie Jones známá převážně z pořadu Saturday Night Live či aktuálně z nového remaku snímku Krotitelé duchů. Kvůli opakujícím se urážkám na Twitteru, směřujícím převážně na barvu její pleti, se rozhodla zrušit si účet. Jones je tak už několikátou celebritou, která kvůli rasovým či sexistickým komentářům na svou osobu tuto síť opustila.

Někteří uživatelé se nestyděli nazývat osmačtyřicetiletou herečku opicí, další ji přirovnal dokonce k nedávno zabité gorile v zoologické zahradě v Cincinnati, které spadlo do výběhu dítě. Dostávala od lidí rovněž ‚obscénní‘ obrázky a fotografie.

Herečka problém řešila přímo se správci sítě a některé z urážlivých poznámek sdílela. Zástupci Twitteru již proti tomuto chování na vlastní síti zasáhli. Jones ale i přesto už nadále neměla chuť setrvávat a v úterý oznámila, že ‚v slzách a se zlomeným srdcem‘ Twitter opouští.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám