Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Country zpěvačka Hana Horecká (57), která působila například ve Schovankách či Fešácích, se léčí na psychiatrii v Bohnicích. Před nedávnem chtěla otrávit svou dceru plynem a také vyhrožovala sebevraždou. Nyní ale tvrdí, že jde o spiknutí.

"Jsem křivě obviněná a podléhám velmi zvláštní péči, ale ještě žiju," ozvala se deníku Aha! Horecká. Po psychické stránce se prý cítí výborně. "Vůbec mi nic není, ani mi nic nebylo," tvrdí a dušuje se, že sebe ani dceru zabít nechtěla. "Vůbec ne! Je to proti mně nějaké spiknutí. U nás se vůbec nic špatného nestalo, nechápu, co se kolem mě děje. Jsem tu nedobrovolně, přitom mi nic není," zoufá si Horecká. "Nutí mě tu jíst nějaké medikamenty. Žádné prášky jíst nechci, já jsem zdravá!" uvádí přesvědčivě. Brzy ji čeká stěhování do jiného pavilonu.

Zpěvačka si myslí, že jí lékaři záměrně zabraňují v komunikaci, aby nemohla nikomu říci, že je hospitalizovaná neprávem. "Potřebuje lékařský dohled. Sama momentálně nedokáže kriticky zhodnotit svůj psychický stav a ve své psychóze žije v tom, že jí lidé kolem chtějí jen ublížit," uvedl k tomu psychiatr Jan Cimický.

Ke kolapsu Horecké došlo v sobotu 20. srpna. Nejprve sama volala policii s tím, že se ji někdo snaží zabít, pak se ale zabarikádovala a odmítla komunikovat. V jejím bytě ve Zbuzanech u Prahy dokonce asistovala zásahová jednotka, která ji po šestihodinovém vyjednávání zpacifikovala. Od té doby je Horecká v péči lékařů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám