Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela Slza přichází s novým klipem, obrazového ztvárnění se tentokrát dočkala píseň Vstříc nekonečnům. K jeho vzniku se ale kromě příjemných momentů, ze kterých je v podstatě z většiny vytvořen, váže i jedna nepříjemná historka.

Klip vznikl ze záznamů z koncertního turné doplněných ‚civilnějšími‘ záběry ze statku, kde má producent Slzy studio, v němž vznikalo debutové album Katarze, a luk kolem něj. Při natáčení toho, kdy zpěvák Petr Lexa leží v trávě, ale jmenovaný dostal silnou alergickou reakci a po zbytek natáčení se neobešel bez slunečních brýlí.

„Během natáčení scén ve vysoké trávě jsem zapomněl na svoji silnou alergii na pyly. Netrvalo dlouho a začal jsem kýchat, otekly mi oči a celý jsem se osypal. To je důvod, proč mám ve scénách ze statku i v našem předchozím dokumentu z turné celou dobu nasazeny sluneční brýle,“ vysvětluje fanouškům trochu rušivý element ve videu.

Autorsky se na písni podíleli Lukáš Bundil a Dalibor Cidlinský Jr. (hudba) a Ondřej Ládek aka Xindl X (text). „Někdy v životě nastane situace, kdy potkáte člověka, u kterého jste od první chvíle přesvědčeni, že je vaší spřízněnou duší. A vy se rozhodnete udělat vše pro to, abyste byli spolu. O tom je píseň Vstříc nekonečnům," vysvětluje ústřední téma singlu Lexa.

Fanoušci se po velké jarní tour mohou těšit na podzimní pokračování. Turné Slzy startuje 5. října.

Reklama

Další články

Načítám