Hlavní obsah
Článek

Svět zná nejkrásnější neslyšící dívku i muže. Miss Deaf World & Europe & Asia 2016 se v noci ze soboty na neděli stala v pražském Top Hotelu exotická kráska z Jižní Afriky Janie Erasmus. Nejkrásnějším neslyšícím mužem světa s titulem Mister Deaf World 2016 je Francouz Kevin Petit.

Třicet krásek a devětadvacet mužů z celého světa bojovalo v sobotu o prestižní titul královny a krále krásy neslyšících Miss & Mister Deaf World & Europe & Asia 2016. Soutěž se nelišila od klasických světových soutěží krásy. Krásky i muži se předvedli ve večerních šatech, nechyběly volné disciplíny ani přehlídka národních krojů, které si všechny finalistky i finalisté ze 41 zemí světa do Prahy přivezli. A nechyběla samozřejmě ani promenáda v plavkách.

Na pódiu kromě moderátorů po celý večer soutěžící doprovázeli i profesionální tlumočníci, kteří překládali do českého znakového jazyka a mezinárodního znakového systému.

I. Vicemiss Deaf World se stala Aminace Gako ze Senegalu, II. Vicemiss se stala Victoria Soo Lum z Kanady. U mužů se stal nejkrásnějším Eropanem Španěl Alberto Jorques Mora a titul Mister Deaf Asia 2016 si odváží do Číny Ye Tian.

Reklama

Další články

Načítám