Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Videoklip na píseň Valkýra z posledního CD Do pekla/Do nebe kapely Kabát je konečně na světě. A Super.cz jej dostal k dispozici na premiérové uvedení. Ve finančně nejnáročnějším klipu v celé historii skupiny dostal prostor i Pepa Vojtek (58) a další členové kapely, kteří si v něm zahráli rytíře raného středověku.

"Přesnou částku, kolik klip stál, neuvádíme. Ale můžu prozradit, že má šest nul. Víc fakt ne, to už bychom mohli natočit celovečerní film," smál se manažer kapely Radek Havlíček. Suma se do takové výše nevyšplhala díky exotickým lokacím, ale kvůli technické náročnosti provedení.

"Točili jsme ve studiu, ale postprodukce ve 2D a 3D s digitální montáží byla opravdu hodně náročná. Chtěli jsme, aby měl divák pocit, že se opravdu ocitl na středověkém bojišti, kde si pro duše padlých Vikingů přicházejí Valkýry, které je odnášejí do nebe, tedy jejich Valhaly. Proto chtěl každý Viking zemřít v boji," upřesnil.

Režie klipu se ujal Michal „Kunes“ Kováč, o choreografii bojových scén se postarala šermířská skupina Merlet. "Tihle kluci se účastnili natáčení bojových scén i ve filmech Johanka z Arku nebo Troja. Kromě pár modřin se naštěstí nikomu nic nestalo, protože i repliky středověkých zbraní dokáží být pořádně nebezpečné," dodal Havlíček. Pepa Vojtek se tak učil bojovat od stejné party třeba jako Brad Pitt (60) anebo Orlando Bloom.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám