Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Sezóna dovolených je v plném proudu a vy se ztrácíte v nabídce last minute zájezdů? Právě pro vás jsme vybrali pět největších lákadel letošních prázdnin. Na portálu dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. si můžete porovnat nabídku od stovek českých, německých a rakouských cestovních kanceláří a najít tak nejvýhodnější zájezd z hlediska poměru ceny a kvality. Už na nic nečekejte a začněte balit!

Řecko – Zakynthos, želví ostrov

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pro tento řecký ostrov je charakteristické velké množství zeleně, azurově modré nebe a krásné písčité pláže. Zakynthos je rájem pro milovníky podmořského života. Najdete zde národní mořský park, kde žijí chráněné mořské želvy Caretta caretta. Jejich útočištěm je krásný záliv Laganas, kterému se přezdívá "želví zátoka". Skvělé místo pro potápění najdete v blízkosti Modrých jeskyní, k nimž se dá dostat jedině po moři. Pokud už jste na Zakynthosu byli a tentokrát byste raději zvolili jiné místo, je Řecko pořád skvělou volbou. Každý ostrov je jiný a nabízí výjimečný koktejl zážitků a pohody.

Kypr – ostrov lásky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ostrov leží ve Středozemním moři a patří tedy mezi nejvyhledávanější letní dovolenkové destinace. Mezi ostatními ostrovy Kypr vyniká množstvím památek a je tedy vhodnou volbou pro ty, kteří chtějí skloubit relax u moře s objevováním historie. Na Kypru najdete nejvýznamnější nálezy z nejstarších dob lidského osídlení, antické stavby nebo byzantské kostely a kláštery. Pro ty, kteří chtějí strávit dovolenou aktivně, nabízí Kypr skvělé podmínky také pro turistiku a výlety do hor. Na své si přijdou i milovníci golfu. Po náročném dni pak jistě oceníte příjemnou koupel v teplém moři. Na portálu dovolena.cz právě teď najdete last minute zájezdy na Kypr za skvělé ceny.

Španělsko – Costa de la Luz, mekka surfařů se zlatým pískem

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nekonečné možnosti, tak se dá popsat dovolená ve Španělsku. Turisté míří nejčastěji na ostrovy Mallorka, Ibiza nebo na Kanárské ostrovy. Skvělé podmínky pro letní dovolenou ale nabízí také přímořská letoviska na pobřeží. Pokud se chcete vyhnout zaplněným letoviskům, zvolte Costa de la Luz, v překladu Pobřeží světla. Leží úplně na jihu země a nabídne vám dechberoucí pohled na Atlantik. Lokalitu u města Tarifa vyhledávají především surfaři a jachtaři, kterým vyhovuje zdejší vítr. Pro rodiny s dětmi je vhodná blízká pláž Bolonia, proslulá klidnou atmosférou. Letní podvečery využijte k procházkám po místních vesničkách a k posezení nad sklenkou skvělého vína v některém z vinařských sklípků.

Sicílie – dovolená pro gurmány okořeněná dobrodružstvím

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ostrov na jihu Itálie nabízí skvělé podmínky pro koupání, bohatou historii i zajímavé výlety. Největší pozornost přitahuje sopka Etna a hlavní město Palermo, které proslavila mafie. O svoji bezpečnost se tady ale rozhodně bát nemusíte, jde hlavně o atmosféru dob minulých. Domy a paláce jako vystřižené z romantických filmů dokreslují výjimečnou atmosféru ostrova. Sicílie je pověstná také díky skvělé kuchyni, která dokonale rozmazlí vaše chuťové pohárky. Pokud bychom vám měli doporučit jen jednu věc, pak z ostrova rozhodně neodjíždějte bez místní fíkové marmelády. Její delikátní chuť plná slunce vám po návratu domů rozzáří všechny sychravé podzimní dny.

Bulharsko – luxusní dovolená za hubičku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pozvolný vstup do moře, zlatavý písek a fantasticky široké pláže – favoritem last minute zájezdů letošního léta je Bulharsko. Ideální je především pro rodiny s dětmi, které ocení dostupnost všech služeb na jednom místě. Rychlý oběd v taverně blízko pláže a vaše ratolesti mohou zase řádit na břehu, zatímco vy budete chytat bronz na lehátku. Nejoblíbenějšími bulharskými letovisky jsou Zlaté písky a Slunečné pobřeží. Zlaté písky svůj název získaly podle zvláštní zlatavé barvy zdejšího pobřeží. Na dovolena.cz jsou aktuálně stovky dostupných last minute zájezdů od českých i německých CK, rychle ale mizí, proto s výběrem příliš dlouho nečekejte!

Další články

Načítám