Hlavní obsah
Článek

Herečka Kaira Hrachovcová (49) nepotřebuje lázeňské prostředí s kulisami filmového festivalu, aby se vyšvihla. Herečka se umí parádně obléknout za všech příležitostí. Naposledy jsme se potěšili pohledem na její outfit, když vyrazila na charitativní trénink Animal Eye, který se konal na travnatém plácku před planetáriem v pražské Stromovce. Na akci ji doprovodil její manžel, veterinář Jan Herčík, a milovaný pes Punťa.

Samotný trénink s pejsky trval asi hodinu a pak známé osobnosti rozvířily debatu se Zuzanou Rennerovou, advokátkou z Animal Eye, o množírnách a dalších věcech. Kromě Herčíkových přišli bohulibou akci podpořit členové kapely The Fellas Tom a Jonny Andělovi. Hudebníci, o kterých se příliš neví, že jsou synovci Pavla Anděla, řešili, jaké podoby může mít množírna, a překvapilo je, že ani nemusí jít o hnusnou stodolu se stovkami psů, ale že to dělají i lidi nenápadněji doma.

„Už dlouho jsem přesvědčen, že dokud se trochu nevyprázdní psí útulky, je fakt sobecký podněcovat další vyrábění psů objednávkami z chovných stanic. Navíc jsou mezi námi lidi, kteří zakládají obrovský výrobny na psy, pak je vydávají za čistokrevný a obelhávají zákazníky. Přinesou jim štěně a papíry dodají "později". Dovedete si představit, co se děje s těmi, který neprodají,” uvedl Jonny.

Výtěžek ze vstupného, které činilo 300 Kč, putoval na chod bezplatné právní poradny Animal Eye advokátů ČAK, která bojuje proti množírnám a nekalým praktikám chovatelů domácích zvířat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám