Hlavní obsah
Článek

Francouzská herečka Michèle Mercier (72), která se proslavila zejména svou rolí překrásné Angeliky, se od dob filmu změnila. Podívejte se, jak se roky podepsaly na vizáži této kdysi obdivované ženy.

Michèle se narodila ve francouzském městě Nice. Ve škole byla premiantkou, milovala balet, a rozhodla se ho také studovat. Po příjezdu do Paříže začala studovat herectví a díky baletu se vypravila na stáž do Anglie. V roce 1957 se setkala s režisérem Denysem de La Patellière, který ji obsadil do filmu Pomsta z hrobu. Od té doby se začala rozvíjet její herecká kariéra.

Půvabná blondýnka byla obsazována do rolí vyzývavých žen, prostitutek i potvor. Hrála po boku zvučných jmen, jakými byly například Ingrid Bergman, Jean Gabin, Marcello Mastroiani a další.

Její životní rolí se stala již výše zmiňovaná role Angeliky, která bohužel poznamenala její další herecký i soukromý život. Neustále byla spojována s Angelikou de Sancé de Montelloupe - Plessis Belliere a svou kariéru se rozhodla ukončit už ve čtyřiatřiceti letech. Přesto je zvána do televize a objevuje se v pořadech o baletu nebo herectví.

Reklama

Další články

Načítám