Hlavní obsah
Článek

Pro kapelu Lucie byl letošní karlovarský festival výjimečný, protože se na něm premiérově uváděl dokument Lucie: Příběh jedný kapely. Členové skupiny ale stihli i pěkný skandál, když se Robert Kodym (57) dostavil na tiskovou konferenci pod vlivem alkoholu, nešetřil vulgarismy a nakonec ještě mezi fotografy při pózování hodil lahev piva, která se roztříštila.

O dojmech z festivalu jsme si popovídali s klávesistou Michalem Dvořákem (58), který tady bez jednoho dne strávil s manželkou DJ Luccou celou dobu. "Dorazili jsme o den později, protože v den slavnostního zahájení jsme hráli s Lucií v Edenu pro 30 tisíc lidí. Takový malý večírek, ale tentokrát jsme tomu dali přednost," řekl nám Michal.

Pokud jde o dokument o kapele, je s ním Michal spokojený. "Musím říct, že mě překvapuje, že to velice pozitivně přijala kritika, tedy novináři, a zároveň i fanoušci. To není úplně obvyklá kombinace. Takže jsem spokojený. Ale zjistil jsem, že hodina a půl je na film o tak dlouhotrvající kapele vlastně strašně málo. Ale bylo tam to nejpodstatnější za 30 let," svěřil.

Robert Kodym se postaral svým vystoupením o to, že se o filmu psalo opravdu všude. "Myslím, že skupina Lucie je pověstná svými tiskovkami a vystupováním v médiích. Myslím, že v rámci rock´n´rollu je to v pořádku," míní Michal. Robert si prý od zbývajících členů Lucie ani nic špatného nevyslechl. "Jsme dospělí lidé, každý je sám za sebe zodpovědný. Nekádrujeme se ani nepoučujeme. Je to jeho věc a nic nového," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám