Hlavní obsah
Článek

Jistý Geoffrey z australského města Caloundra málem dostal mrtvici, když do popelnice s odpadem vyhodil i manželčiny šperky. Nejednalo se o žádné cetky za pár tisíc, ale mezi hnijící zbytky a obaly nejrůznějšího druhu vyházel klenoty za 50 tisíc australských dolarů. To znamená, že rázem přišel v přepočtu o 900 tisíc korun.

Podle australského listu Courier Mail znamená jeho nešťastný krok naprostou ztrátu šperků, protože nebyly ani pojištěné.

Geoffrey se obával zlodějů, proto šperky rozdělil do tří odpadkových pytlů. Měl zato, že v nich nikdo klenoty hledat nebude. „Jenže jak jsme se stěhovali, řekl jsem dětem, ať posbírají veškeré pytle na dopad. Posbíraly i ty se šperky,“ cituje Courier Mail nešťastníka.

Obecní úřad ve městě Caloundra, kde Geoffrey s rodinou žije, mu při pátrání po klenotech nemohl vyjít vstříc. „Týdně na naši skládku vyvezeme čtrnáct tisíc tun odpadu. Ačkoli naši zastupitelé cítí s majiteli, hledání takových předmětů by bylo velmi náročné a mohlo by představovat vážná bezpečnostní rizika,“ uvedl mluvčí radnice města Caloundra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám