Hlavní obsah
Článek

Kvůli roli ve filmu Tohle je náš svět Viggo Mortensen (57) pořádně zpustnul. Na tiskové konferenci se už ale objevil bez porostu tváře a rázem působil o několik let mladším dojmem.

Mortensen se proslavil jako Aragorn ve fantasy trilogii Pán prstenů, ale svůj talent prokázal převážně ve filmech s podstatně menším rozpočtem jako Dějiny násilí či Východní přísliby. V novince o otci, který vychovává svých šest potomků v izolaci od světa zkaženého civilizačními výdobytky, splynul natolik se svou postavou, že na place dobrovolně trávil více času, než od něj tvůrci očekávali.

„Nejen že je to inteligentní, ale i velmi dobře vystavěný a emocionální příběh. Plakal jsem u toho i smál se a věřím, že diváci na tom budou stejně. Drželi jsme se věrně scénáře a při natáčení jsme se snažili vyzdvihnout všechny jeho pozitivní aspekty. Doufám, že to publikum přiměje zamyslet se nad vším, co dosud považovalo za dané,“ řekl Mortensen o roli Bena Cashe.

Herec se chtěl před kamerou cítit co nejpřirozeněji, proto na natáčení zapůjčil spoustu osobních předmětů, které ve filmu Tohle je náš svět posloužily jako rekvizity. Jako odpůrce moderního světa se několik měsíců neholil, aby vypadal autenticky. Po skončení natáčení došlo na holicí strojek a ze zarostlého drsňáka se opět stal udržovaný muž.

To je náš svět už má za sebou uvedení na festivalech v Cannes i Karlových Varech a od 11. července jej mohou zhlédnout diváci po celém Česku. Film s Viggem Mortensenem je součástí projektu Vary ve vašem kině, v jehož rámci do kinosálů míří i francouzská retro komedie Líná zátoka s Juliette Binoche a brazilský snímek Neonový býk.

Reklama

Další články

Načítám