Hlavní obsah
Článek

V pouhých 42 letech zemřel jeden z nejlepších českých fotografů Adam Holý. Před pár měsíci na prestižním udílení cen Czech Grand design přebíral cenu Fotograf roku a nyní už není mezi námi. Zatím příčina smrti není jasná, spekuluje se ale o sebevraždě.

Holý měl problémy s alkoholem. Několikrát ho tento démon srazil na kolena, ale vždy se mu podařilo vstát. Fotil největší české hvězdy. Stojí dokonce za plakáty ke dvěma ročníkům filmového festivalu v Karlových Varech, nafotil také plakáty pro filmy Pelíšky a Želary.

Jeho smrt zasáhla řadu hvězd, které vyjadřují kondelence. Velmi těžce nese odchod moderátorka Kateřina Kristelová, která s ním několikrát fotila, pyšní se podpis kartami s fotkou, kterou má Holý na triku. Dokonce se před několika týdny domluvili na focení během léta, k tomu ale bohužel už nedojde.

"Zmařený lidský život. Strašně mě to zasáhlo. Milovala jsem ho jako člověka i jako umělce. Takhle mladí lidé by prostě odcházet neměli," řekla Super.cz Kateřina. "Je mi moc líto, že to plánované focení nestihneme. Až jednou u něj nahoře a s nejlepším světlem..." dodala Kristelová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám