Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačku Radku Urbanovou známe především pod uměleckým jménem Radůza. A signifikantní pro ni je, když vystupuje se svými baladami, k nimž hraje buď na kytaru, nebo především na tahací harmoniku, akordeon.

Nyní nás překvapila, protože se poprvé pustila i do filmové hudby. Složila ji pro film Tenkrát v ráji a vlastně byla i sama z nabídky překvapená. Hned ji ale vzala. "Jsem jako Pipi Dlouhá punčocha, která říkala: To jsem nikdy nedělala, to mi půjde," smála se.

"Považuju za nesmírnou odvahu, že mi to dali, ale musela jsem na to kývnout, protože je to skvělá příležitost uslyšet, že to, co mám hlavě, zahraje nějaký orchestr," dodala s tím, že úvodní píseň pod titulky si i sama zazpívala.

Jinak můžeme Radůzu, která se před lety stala i Objevem roku na cenách Anděl, slýchat spíš na klubové scéně. Přes léto ale ani to ne. "V létě už mám několik let koncertní pauzu, vůbec nehraju a jsem s dětmi. Dost se mi to osvědčilo. Začínám až v září, kdy se pustíme i do nové desky, tentokrát koled," svěřila.

Je to celkem neobvyklé, protože pro muzikanty jsou právě letní vystoupení a festivaly zdrojem příjmů pro zbytek roku. "To je pravda, a ještě je to období před Vánocemi. A to jsou právě ty dvě, kdy nevystupuju já. Chci se věnovat co nejvíce dětem a co vydělám v jiné roční době, mi vystačí," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám