Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Pokud letos chcete dovolenou se vším všudy, zapomeňte na okoukané evropské pláže a vyražte za exotikou. Užijte si panensky krásnou přírodu, odpočinek, dobré jídlo i jedinečná dobrodružství. Lákají vás nové destinace a cizí kultury? Na vysněný pobyt můžete vyrazit ještě toto léto: na dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. objevíte množství zajímavých zájezdů od českých i německých cestovních kanceláří.

Dominikánská republika – země plná „nej“

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud stále nevíte, kam letos na dovolenou, tou správnou volbou by mohla být země, kterou sám Kryštof Kolumbus nazval „rájem na zemi“. Nejenže zde naleznete nejvíce národních parků v Karibiku, nejdelší palmové plantáže, ale také nejstarší katedrálu na americkém kontinentě. Užijte si Santo Domingo a romantický pohled na koloniální architekturu, nebo podmanivé pláže ve vyhledávané lokalitě Punta Cana. Atmosféru exotické dovolené rozproudí vášnivý tanec merenge, výtečný rum a ručně balené doutníky. Vychutnejte si i vy letos svou nejkrásnější dovolenou.

Zanzibar – mýtická krajina s mnoha tajemstvími

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Africké rytmy, omamná vůně exotických květin a rozlehlé pláže lemované nádhernými palmami, to je pro Čechy stále tajemný Zanzibar. Symbolem tohoto ostrova je zelenomodrá voda Indického oceánu, která omývá zdejší pláže s bílým pískem. Kolorit plážového ráje dokreslují vzrostlé palmy a pestrý podmořský život. Neváhejte a vydejte se poznávat exotický ráj, kde vás nadchne nejen nádherná příroda, ale také kousek historie, díky které je část Zanzibaru zapsána do památek UNESCO.

Srí Lanka – pravý dotek přírody

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ostrov čaje, slonů a bohaté kulturní historie. Cejlonský čaj, který proslavil Srí Lanku po celém světe, zdaleka není jediným důvodem, proč byste se měli do této pozoruhodné země vydat. Nezapomeňte navštívit unikátní jeskynní chrám v Damulle, který je přes 2000 let starým poutním místem. Srí Lanka však nenabízí jen duchovní klid, ale také živý dotek přírody, velkou plochu ostrova totiž tvoří nádherné pláže lemované deštnými pralesy. Neváhejte také navštívit některý z přírodních parků, například proslulý park Minneriya, ve kterém se naskýtá jedinečná příležitost spatřit divoké slony indické. A na závěr si nezapomeňte vychutnat šálek lahodného cejlonského čaje.

Thajsko – královský odpočinek i bohatý noční život

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Thajské království, které známe jako Thajsko, je čarovnou zemí, jež vábí turisty na spoustu rozmanitých zážitků. Vydejte se do Bangkoku – pulzujícího velkoměsta, ráje nočního života a bohaté gastronomie. Zajímá vás historie? Pak si nenechte ujít návštěvu některého z mnoha klášterů – určitě navštivte Chrám smaragdového Buddhy. V Bangkoku najdete i další unikáty, například plovoucí market v Damoen Saduak. Toužíte-li po klidu a odpočinku, oddejte se relaxu na ostrovech, přes léto doporučujeme volit jižní ostrovy, např. Phuket, Koh Samui nebo Phi Phi, kde v tomto období prší jen minimálně. Ostrov Phi Phi se svými bílými plážemi je označován jako ráj na Zemi. V Thajsku si tak na své přijde každý.

Kapverdské ostrovy - skutečný tropický ráj

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Poznejte chutě Afriky a vydejte se letos na Kapverdy – malý ostrovní stát, který se nachází u západního pobřeží afrického kontinentu a je proslulý nejen díky nádherným písečným plážím vulkanického původu a monumentálním skaliskům. Doporučujeme navštívit zejména proslulé ostrovy Sal, Boa Vista a Maio, kde se můžete nerušeně oddávat slunečním paprskům, šplouchání vln a omamnému klidu. Let z Prahy sem trvá jen zhruba 6 hodin, Kapverdy jsou tak dostupnou exotickou destinací na letní dovolenou. Pokud vás tedy neláká ruch evropských letovisek, jsou pro vás Kapverdy to pravé.

Další články

Načítám