Hlavní obsah
Článek

Jednu z nejvýraznějších domácích divadelních, filmových a televizních hereček a členku pražského Divadla na Vinohradech Janu Hlaváčovou (†85) postihla Parkinsonova choroba. Hereččin stav je dokonce tak vážný, že již několik týdnů nebyla schopná vyjít z domu. Vedle toho má prý velké problémy s řečí, kdy není schopná říct skoro ani slovo srozumitelně. Velkoui oporou legendární herečky je její manžel Luděk Munzar (78), který se o ni ve dne v noci stará.

„Ano, paní Hlaváčová je nemocná. Přitížilo se jí v polovině léta. Jsem s ní v kontaktu přes manžela. Volám mu minimálně dvakrát týdně,“ sdělil Blesku ředitel vinohradského divadla Jindřich Gregorini.

A strach o svou dlouholetou kamarádku má i herečka Jiřina Jirásková. „Jana je opravdu moc nemocná. Není to jenom Parkinsonova choroba, Jana začala dokonce trpět i depresemi,“ prozradila Jirásková.

Kvůli nemoci slavné herečky a maminky herečky Báry Munzarové (52) se zúžil repertoár divadla. „Museli jsme stáhnout hru Famílie anebo Dědictví otců zachovej nám, pane. Ta totiž stojí a padá s paní Hlaváčovou. Nikdy bych ji nenahradil. Donaha!, Albertina a Marie Stuartovna se budou ale hrát dál. Tady její role může totiž hrát alternace,“ prozradil Gregorini, který ale stále věří, že se slavná herečka ještě na jeviště jeho divadla vrátí.

Reklama

Další články

Načítám