Hlavní obsah
Článek

Neříká se to nahlas, ale celá řada známých osobností se pouští do práce pro charitu proto, aby zlepšily svůj mediální obraz, nebo si vykoupily špatné svědomí. To čistota motivace modelky Kateřiny Sokolové (34) v tvorbě nadačního fondu AutTalk je ale nezpochybnitelná. Závažnou poruchou autistického spektra totiž trpí její mladší bratříček Radovan.

Na podporu nadačního fondu modelka uspořádala focení kalendáře pro rok 2007. Fotografem celého projektu je známý a úspěšný módní fotograf Benedikt Renč. Prvního profesionálního focení v krásných prostorách Primátorského salonku v Obecním domě se vůbec poprvé zúčastnil právě Katčin bratr. „Radovan byl statečný, a i když moc nechtěl postát na místě, tak jsme to díky skvělému týmu rychle zvládli,” říká Katka.

Kalendář je spojen s předními českými osobnostmi, jako jsou Jiří Bartoška, Aňa Geislerová, Marek Eben, Eliška Balzerová, Ondřej Soukup a další, kteří na fotografiích pózují v roli asistentů dětí s autismem v situacích, jež jsou pro většinu z nás běžné, ale pro tyto děti velkou překážkou.

Křest kalendáře je naplánován na konec září, slavnostním křtem fotografií bude zahájena i výstava.

„Podpory všech významných osobností, které v našem kalendáři pózovaly, si velmi vážím. Díky jejich ochotě se bude o problematice autismu mluvit mnohem více a troufám si říci, že tento projekt bude naším ústředním projektem v rámci osvěty tohoto tématu,“ říká zakladatelka NF AutTalk a modelka Elite Prague Kateřina Sokolová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám