Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Domácí šoubyznys je plný zpěvaček, které se pro hudební kariéru rozhodly po vzoru slavné maminky či tatínka. Někdy ovšem ke slávě nepomůže ani známé příjmení...

Nejslavnější dcerou s hudebními geny je bezesporu Marta Jandová (49), jíž kariéru předurčil tatínek Petr Janda (81). V tomto případě ovšem nemůže být o protekci řeč, protože se před úspěchem u domácího publika stačila prosadit v Německu bez toho, aniž by byla spojována se slavným rockerem.

Podstatně více z tatínka vytěžila Tereza Kerndlová (37). Hlasově nepříliš výrazná zpěvačka na sebe upozornila už v patnácti letech dívčím triem Black Milk, v němž spojila síly s Terezou Černochovou (40) a Helenou Zeťovou. Poslední z nich ale nemohla spoléhat na geny, protože Lešek Semelka je jejím nevlastním otcem.

Hvězdy by ze svých dcer měli rádi i hudební idolové 80. let Dalibor Janda (70) a Petr Kotvald. První z nich výrazně podporuje sólovou kariéru dcery Jiřiny, druhý dceru Viktorii prozatím testuje jako svou vokalistku.

Anna Slováčková snad ani neměla jinou možnost než se pokusit prosadit v hudebním šoubyznysu. Velkými vzory pro ni totiž jsou matka Dagmar Patrasová (67) i otec Felix Slováček. Svou nástupkyni v dceři Lenny vychovala i Lenka Filipová. Zkušenosti mohou předávat také Petra Černocká (74) a Naďa Urbánková (†83), ale jejich potomky podle příjmení nepoznáme.

Která zpěvačka by se prosadila i bez slavného tatínka či maminky?
Marta Jandová
72 %
Tereza Kerndlová
4,1 %
Tereza Černochová
4 %
Lenny
14,5 %
Jiřina Jandová
1 %
Viktorie Kotvaldová
1 %
Anna Slováčková
0,8 %
Jana Fabiánová (dcera Nadi Urbánkové)
1,3 %
Barbora Vaculíková (dcera Petry Černocké)
1,3 %
Celkem hlasovalo 47107 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám