Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O trojčatech Leile, Liině a Lily Luik se hovoří jako o sportovkyních, které se zapíší do dějin olympijských her. Všechny tři Estonky se totiž kvalifikovaly a stanou se součástí maratonského běhu na blížících se hrách v Riu.

Zatímco dvojčata na největším sportovním svátku soutěžila již několikrát, má se za to, že třicetileté sestry Luikovy z estonského univerzitního města Tarfu jsou prvními identickými trojčaty, která se v novodobých dějinách her postaví proti sobě. Stane se tak ve stejné disciplíně, kterou bude maraton. Sestry se přitom dálkovým běhům začaly na profesionální úrovni věnovat až ve čtyřiadvaceti. Už od dětství ale byly prý hodně aktivní a milovaly tanec.

Po pár letech zjistily, že jsou ve vytrvalostních bězích tak dobré, že se účastnily mezinárodních soutěží. Zkusily to i s olympiádou a se sloganem ‚Trio to Rio‘ se jim skutečně podařilo uspět. Na bednu to podle dosavadních výsledků sice nevypadá ani u jedné z nich, ale rozhodně budou nejen raritou, ale i ozdobou celého sportoviště.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám