Hlavní obsah
Článek

V sobotu 25. června v sedm večer vyběhnou Leoš Mareš (47) a tisíce dalších závodníků na trať Olomouckého půlmaratonu, který má být letos nejlépe obsazeným půlmaratonem na světě. Přímý přenos vysílá od 18:45 Stream.cz a jak Leoš říká, budou se dít asi hodně divoké věci!

„Běhat jsem začal kvůli Monice, kvůli ní jsem si to oblíbil. Zatím nejdelší trať jsem uběhl ve štafetě na Pražském maratonu, kde jsem v barvách charitativní akce Dejme dětem šanci uběhl úsek dvanácti kilometrů. Tentokrát budu v týmu s krásnou Evou Čerešňákovou, ona poběží první půlku, já druhou,“ řekl Super.cz Leoš.

„Strašně se na to těším, protože všichni mi říkali, že Olomouc má nejlepší atmosféru, pochvalují si to tu, je to prý pecka. Navíc se běží večer. Jen mě lidé varují, že z hlediska počasí buď poběžíme v příšerném vedru na umření, nebo ve strašně silných bouřkách také na smrt. Oba dva ty extrémy jsou zábavné, užijeme si to a pro diváky to určitě bude atraktivní,“ myslí si Mareš.

Zatímco na pražském maratonu si stihl pořizovat selfíčka, tady to nebude potřeba. „Po celou dobu mě bude snímat kamera Seznamu, takže mobil nebudu muset vytahovat. Jen si nedovedu představit, jestli bude aspoň trochu zábavné sledovat zrovna mě, jak běžím,“ divil se spíkr.

Na tiskovce, na níž seděl vedle nejrychlejších běžkyň světa, se ho zahraniční novinář ptal, v jakém čase má v plánu doběhnout. „Dohledal jsem si, že světový rekord maratonu je 2:02:57. Tak jsem odpověděl, že můj cíl je zaběhnout čas světového rekordu plného maratonu, akorát na poloviční vzdálenosti půlmaratonu,“ vtipkoval.

Keňské rekordmanky jsou prý zajímavé v tom, že i když běhají jak formule, při chůzi by je asi předhonili i století senioři. „Asi šetří energii, a proto jdou pomalu jako na kolonádě. Když je popoženete, neumějí přidat,“ dodal pobaveně Leoš Mareš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám