Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ondřej Brzobohatý (41), o kterém veřejné obchodní rejstříky už pár týdnů tvrdí, že se přejmenoval na Ondřeje Gregora, si pěkně zavařil! Mladý talentovaný hudebník se rozhořčení lidí kvůli tomu, že se měl zbavit slavného příjmení otce Radoslava Brzobohatého (†79), bránil chystanou zahraniční kariérou a tvrzením, že nyní si ve skutečnosti pouze přidal jedno příjmení po mámě (a dědečkovi) a tátovo si k tomu nechal. Jenže vypadá to, že to není možné a kdo ví, jestli vůbec mluví pravdu!

Zdvojení příjmení je totiž podle všeho možné jen při uzavření sňatku, a pokud víme, Ondra si Taťánu Kuchařovou zatím nevzal. I kdyby to udělal, asi by se spíš než Ondřej Brzobohatý Gregor jmenoval Ondřej Kuchař Brzobohatý nebo Ondřej Kuchař Gregor. A ne tak, jak tvrdí, že se jmenuje. Nebo že by se oženil s nějakou Gregorovou? Pak by teprve jeho nové zdvojené příjmení mohlo dávat smysl. Jinak patrně ne.

Spíš se zdá, že v občance teď opravdu má pouze Ondřej Gregor a nic víc. Pár lidí mu už přesto ze srandy začalo říkat Brzogregor.

Je samozřejmě jeho plné právo vybrat si příjmení po tátovi, mámě, nebo třeba po Leninovi, když už se ale rozhodne vysvětlovat veřejnosti, jak to ve skutečnosti je (prý kvůli zahraniční kariéře, kde chce ale vystupovat s extrémně na vyslovení těžkým pseudonymem Ondřej B. Gregor), měl by být upřímný.

Ondrovu rozhodnutí upozadit svého otce nerozumí tátovi dlouhodobí spolupracovníci Jana Štěpánková nebo Rudolf Jelínek. „Na to, aby byl syn (Ondřej – pozn. red.) hoden toho jména, musí na sobě ještě hodně pracovat,“ uvedl pro Aha! Jelínek.

Reklama

Další články

Načítám