Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka a finalistka České Miss Veronika Kašáková, která pochází z dětského domova, touží po velké rodině. Protože sama prožila větší část dětství mimo rodinu, ráda by opuštěným dětem pomohla nejen prostřednictvím svojí nadace, ale i osobně.

„Chtěla bych dvě vlastní děti a taky chci další děti adoptovat. Nedokážu říct počet, ale závisí to na rodině, jaká jednou budeme. Chci dát dětem maximum, takže musím hodně pracovat," svěřila půvabná Veronika Kašáková během focení pro svůj nadační fond s dětmi z dětského domova.

„Letos mám spoustu práce a cestování po dětských domovech v celé republice v rámci projektu Nový start s Veronikou. Nikam na dovolenou se tedy nechystáme, možná, jestli to vyjde, na pár dní do Chorvatska, ale založila jsem teď nadaci, věnuji se dětem, přestěhovali jsme se do nového bytu, tak mám teď spíš pracovní léto," vysvětlila. „Prodělala jsem transformaci. Konečně stojím na vlastních nohách a jsem za to šťastná," dodala ještě.

Veronika spolu s dětmi z dětského domova ve Vysoké Peci nafotila pro svůj nadační fond sérii fotografií. Děti prý nemohly dospat a Veronika jim udělala den dle jejich představ.

V rámci svých aktivit se Veronika Kašáková věnuje převážně problematice dětí a mladistvých vyrůstajících v dětských domovech. Pomáhá jim s novým startem a s osamostatněním se. Ze statistik vyplývá, že 70 % bezdomovců v ČR prošlo dětským domovem. Děti mívají často zakódováno, že nejsou okolím milovány. Veronika se snaží dětem pomoci porozumět a vypořádat se s tím, co je trápí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám