Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dnešní referendum o odchodu, či setrvání Velké Británie v Evropské unii je i mezi britskými celebritami ožehavé téma. Podívejte se s námi na dva početně téměř stejné tábory, které se dnes budou podílet na rozhodnutí o budoucnosti celé země.

Známé osobnosti se rozhodně nebojí projevit svůj názor a mnohé z nich také v kampaních nabádají veřejnost, aby jej následovala. Mezi takto aktivně proevropsky smýšlející patří například herečka Keira Knightley, zpěvák Bob Geldof, miliardář sir Richard Branson či vědec Stephen Hawking, kteří prostřednictvím videí přesvědčují spoluobčany k hlasování pro setrvání.

Na druhé straně si odchod přeje například herečka Liz Hurley, která nasadila své ženské zbraně a nechala se zvěčnit nahá, krytá pouze polštářem s potiskem britské vlajky. Silná slova se pro změnu nezdráhala použít moderátorka Katie Hopkins, která je přesvědčena, že jen ti silní dokáží být pro odchod.

A jaké další hvězdy se vysloví pro setrvání v EU? Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter, J. K. Rowling, Simon Cowell, David s Victorií Beckham, sir Elton John, Idris Elba, Jude Law, Cara Delevingne či Lilly Allen.

Odchod z EU preferují: Joan Collins, Bernie Ecclestone, John Cleese, sir Michael Caine, Elaine Paige, Julian Assange, Aisleyne Horgan-Wallace, Nigel Farage nebo Vicky Pattison.

Související témata:
Referendum
Brexit
Evropská unie (EU)

Reklama

Další články

Načítám