Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se rozneslo, že producent František Janeček (79) chystá na začátek nového roku v divadle GoJa Music Hall úspěšný muzikál Ples upírů, s přihláškami na konkurz se roztrhl pytel. "Bylo jich k sedmi stům, ale museli jsme udělat předvýběr. I tak se muselo z původně plánovaných dvou dnů prodloužit ještě o třetí, protože je těžké to časově zvládnout," svěřil Super.cz.

Mezi přihlášenými bylo i hodně účinkujících z Fantoma opery, který se bude ještě celý podzim hrát. Na protekci kvůli tomu, že už v Janečkově produkci hrají, se ale spoléhat nemohli. "U mě protekci nemá nikdo. Ale pokud s někým spolupracuji a je to ověřený zpěvák, tak nevidím důvod, proč mu nedat další příležitost. Ale pokud jde o protekci, ta by byla vzápětí smetena, když by vyšel vystupující na jeviště a neuměl by zpívat nebo, nedej bože, hrát divadlo. To je potom špatně," mínil producent.

Janeček ale přeje úspěch i konkurenci, odkud také řada zpěváků na konkurz přišla. "K tomu mohu říct, že konkurence existuje pouze v případě, když se dělají srovnatelná díla. Pokud konkurence dělá výborná díla, a promiňte mi neskromnost, když řeknu, že my děláme výjimečně dobré kusy, tak naopak jásám a držím palce, protože to posiluje ten žánr. Neřeším, jestli zpěvák zpívá v Plzni, Liberci nebo Brně. Pro mne je jediným kritériem výkon, a ten ještě musí být v případě Plesu upírů posvěcen majitelem licence ve Vídni. Ti musejí říct: Ano," vysvětlil.

Zpěváci měli velkou trému, jak na konkurzu uspějí. Zkoušelo se totiž nejen ze zpěvu, ale museli prokázat i taneční schopnosti. "No, měli se čeho bát, protože tady se skutečně hodně tančí. Ostatně už v názvu je slovo ples. Ale řada z nich se bojí neoprávněně. Samozřejmě, že konkurzy jsou velenepříjemná věc. Z mého pohledu je tréma logická, já bych ze sebe nevyloudil ani tón a oni mají předvést skvělý výkon, který se bude posuzovat ještě v zahraničí. Je to těžké, ale perou se s tím docela slušně," uzavřel Janeček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám