Hlavní obsah
Článek

Na tuhle roli se třese snad všechno, co má něco v hrdle a zpívá nefalešně! V Praze v těchto dnech (21. a 22. června) probíhají konkursy na chystaný muzikálový trhák Ples upírů na motivy slavného filmu Romana Polanského. A snad celá česká pěvecká honorace se modlí, aby získala roli.

Jde totiž o další kus, který do Čech přiváží známý producent František Janeček (79), který tu s úspěchem předvedl už taková díla, jako jsou Bídníci, Miss Saigon, nebo naposledy Fantom opery.

Představení u něj bývají vyprodaná dlouho dopředu a tak mají umělci, kteří projdou castingem, jistotu, že budou mít na slušné živobytí a na zaplacení hypoték.

Na konkursy musí každý, byť by to bylo sebevětší jméno. Třeba Michaela Gemrotová (38), která se blýskla právě už ve Fantomovi opery, už si brousí na roli zuby.

Nebo Daniela Šinkorová (51). Ta by makat nemusela, ale muzikály jsou její radost, a protože jí brzy končí Mamma Mia!, Ples upírů by jí mohl vytrhnout trn z paty. „Budu muset jít na konkurs. Nevím, jestli tam je pro mě nějaká role, která bude vyhovovat mému rozsahu a tomu, co umím. Ale zkusím to,“ řekla Super.cz.

To Marian Vojtko (51) čekal přímou nabídku, ale také ho ženou před odborníky. „Je málo typů pěvců, jako jsem já, nebo Daniel Hůlka. Ale v těchto světových muzikálech je to těžké. I když vás má producent rád a ví, že se na roli hodíte, na konkurs se musí jít, protože zahraniční produkce vyžaduje vidět, jak bude její dílo prezentované. Vůbec nejde o to, jaká jste hvězda. Musíte se na roli hodit hlasem, ale i celou osobností,“ uvedl Vojtko.

Premiéra je naplánovaná až na začátek příštího roku, tým producenta Františka Janečka ale už teď na jeho uvedení tvrdě dře. Uvidíme, na jaké tváře (klidně vezmou někoho talentovaného i z ulice) se v muzikálu budeme nakonec moci těšit.

Reklama

Další články

Načítám