Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S charitativními bazary se roztrhl pytel. Měly jej Aňa Geislerová (48) s Táňou Vilhelmovou (45), má ho Barbara Nesvadbová (49) nebo Emma Smetana (36). Zpěvačka Bára Basiková (61) ten svůj propagovala nějak méně. Ale už má taky pár let za sebou a tuhle sobotu se bude poprvé konat v Praze.

Bára si vlastně svým způsobem vyřešila, co dělat se šaty a kostýmy, které už neunosí. "S mojí kamarádkou Luckou jsme založily takový celebrity bazar. Nejdřív fungoval na internetu a pak nás napadlo objíždět města. Vždycky jsme všechno zabalily do kamionu a v nějakém městě to pak celý den prodávaly," vyprávěla, jak nápad vznikl.

Logicky samozřejmě nejde jen o Bářiny věci, protože i kdyby nakupovala jako divá, jednou za rok by plný kamion dohromady nedala. "Jasně, že ne. Jsou to šaty, boty, kabelky nebo doplňky mých kolegyň zpěvaček, hereček, moderátorek, tanečnic nebo modelek," vysvětila.

A v čem se její bazar, který proběhne už tuhle sobotu v galerii kavárny Louvre na Starém Městě, liší od ostatních? "Pokud vím, tak Aňa s Táňou vybíraly všechny možné věcičky, předměty anebo věci denní potřeby. Bára se zase zaměřuje na luxusnější značky. My bereme jen to oblečení a doplňky, které mohou být značkové i neznačkové, které nosily známé tváře," upřesnila Bára.

Protože výtěžek z obdobných akcí si obvykle pořadatelky nestřádají do vlastní peněženky, aby si koupily zase něco nového, předpokládali jsme, že podobně to bude i u Báry. "Děláme to samozřejmě i pro to, aby ty peníze, které se vyberou, někomu pomohly. Většinou nedáváme peníze, protože doba je všelijaká a není tak pořádná zpětná kontrola. Takže se s občanským sdružením nebo institucí dohodneme, co potřebují koupit. Z pražského bazaru dáváme výtěžek na Fond ohrožených dětí, konkrétně na týrané děti," uvedla Basiková

Reklama

Další články

Načítám