Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Žádná jiná dovolenková destinace v Evropě nemá tolik tváří jako Řecko. Na pohádkově krásných ostrovech najdete nejen významné památky, které dokládají slavnou historii Řecka, ale čisté pláže a moře i skvělé jídlo. Ostrovní atmosféru podtrhuje fakt, že slunce zde svítí až 300 dní v roce. Portál dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. pro vás připravil miniprůvodce po nejkouzelnějších místech Řecka.

Řecko – dovolená ve znamení pohody

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Řekové milují pohodu a tak vědí, jak ji připravit i pro své návštěvníky. Chcete být v centru dění, nebo vás láká spíše pláž, kterou máte jen sami pro sebe? Nebo naopak potřebujete v hotelu atrakce, kde se vaše ratolesti zabaví, a vy si v klidu užijete drink ouza na lehátku? V Řecku je možné všechno - na ostrovech najdete bohatou škálu ubytování od jednoduchých rodinných penzionů a apartmánů po luxusní hotely. Samostatnou kapitolou je potom řecké jídlo – ochutnat rozhodně musíte pravý řecký gyros nebo souvlaki, maso na rožni. Pokud jste na sladké, doporučujeme baklavu, listové těsto plněné ořechy polité medem. A na který ostrov se tedy vydat? Tady jsou tipy na trendy destinace letošního léta!

Zakynthos – ostrov, který si oblíbily i mořské želvy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Tento řecký ostrov vyniká množstvím zeleně. Zdejší písečné pláže a tyrkysové moře lákají k relaxační dovolené, ale vyplatí se ostrov více poznat. Vydejte se na výlet lodí kolem ostrova, prozkoumejte Modré jeskyně a zajeďte k zátoce, která je snad jednou z nejfotografovanějších. Říká se jí „Zátoka pašeráků“, je obklopená z obou stran majestátními skalními útesy a přístupná je právě jen z moře. Na Zakynthosu můžete také pozorovat podmořský život a dokonce spatřit velké mořské želvy Careta Careta. Přesvědčit se o tom můžete například u pláže Laganas.

Rhodos – ostrov s panenskými plážemi

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Rhodos je ostrovem, na kterém najdete od každého trošku. Jsou zde rušná letoviska s čilým turistickým ruchem, ale také nedotčené pláže. Od května do října tady panuje krásné počasí. Nadchne i milovníky historie – při svojí návštěvě nevynechejte středověký Palác velmistrů nebo přístav Mandráki, kde údajně stál Rhódský kolos, jeden ze sedmi divů světa. Zájezdy do Řecka nabízejí nejen české CK, ale také německé a rakouské CK. Rozhodně se tedy vyplatí porovnat ceny zájezdů od více pořadatelů, jednoduše vám to umožní právě portál dovolena.cz, nově zde navíc naleznete odlety německých CK nejen z Vídně, či Norimberku ale také z Ostravy, Brna i Prahy.

Kréta – ostrov pro milovníky jídla i přírody

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Kréta je největším ostrovem Řecka a tedy vlajkovou lodí pro dovolené u moře. Ubytovacích zařízení je na ostrově nepočítaně, vybere si opravdu každý. Kréta je ostrovem jako stvořeným nejen pro lenošení na plážích, ale i pro objevování. Nabízí staré památky ve městech Heraklion, Chania nebo přístavu Rethnymno, ale i přírodní zázraky - dobrodruzi by rozhodně neměli vynechat túru soutěskou Samaria, která patří k nejdelším soutěskám v Evropě. Pro Krétu je typické také skvělé jídlo. Majitelé zdejších taveren jsou velmi pohostinní a rádi vám doporučí speciality ze svého jídelního lístku. Neváhejte a poseďte u sklenky ouza nebo retsíny a Krétu si vychutnejte plnými doušky.

Korfu – smaragd Středomoří

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Korfu je nejsevernějším ze skupiny Jónských ostrovů a tak tu panuje příjemné počasí bez extrémně vysokých teplot, přezdívá se mu „smaragd Středomoří“. A které pláže patří k těm nej? Agios Georgios, krásné písečné pláže v centru turistického letoviska, Paleokastritsa, kde v několika zálivech najdete malé, ale krásné písečno-oblázkové pláže. Ve výběru portálu dovolena.cz nesmí chybět ani nádherná kamínková pláž Avlaki, která je turisty zatím skoro neobjevená. Vydáte se na ni ještě letos právě vy?

Další články

Načítám