Hlavní obsah
Článek

Nešťastná událost nečekaně ukončila život nadějného herce Antona Yelchina, který se v Hollywoodu prosadil už jako dětská herecká hvězda. V pouhých jedenácti letech se objevil po boku Anthonyho Hopkinse ve filmu Srdce v Atlantidě.

Nadějný herec, jehož proslavila role Pavla Chekova v nejnovějších filmových zpracováních Star Treku, zemřel opravdu tragickým způsobem. Yelchinův život vyprchal před branou jeho domu v Los Angeles, kde jej ke zdi přimáčklo jeho zaparkované auto, které se samovolně dalo do pohybu.

Antona v polovině srpna čekala premiéra filmu Star Trek: Do neznáma, která bohužel dostane trpký nádech, podobně jako snímek Rychle a zběsile 7 po smrti Paula Walkera (†40).

Rodák z ruského Petrohradu v šesti letech s rodiči emigroval do USA, kde jej okouzlil filmový průmysl. Po několika menších seriálových rolích dostal příležitost projevit svůj talent ve filmu Srdce v Atlantidě, kde prožil první filmovou lásku s Mikou Boorem. Tehdy mu bylo jedenáct let a se stejnou herečkou souběžně natočil i thriller Jako pavouk.

Anton Yelchin stačil během svého krátkého života ztvárnit padesátku rolí a před kamerou se potkával s největšími hereckými hvězdami. Mladý herec měl zkušenost se Susan Sarandon (Uprostřed nicoty), Christianem Balem (Terminator Salvation), Tildou Swinton (Přežijí jen milenci) i Jennifer Lawrence a Jodie Foster (Pan Bobr). V dubnu ještě stačil uvést premiéru svého filmu Green Room.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám