Hlavní obsah
Článek

Léto si doposud chránila jako volné, letos ale udělala kvůli roli sebestředné krásky Olivie ve Večeru tříkrálovém na Shakespearovských slavnostech Marie Doležalová (37) výjimku. "Jsem hrozně ráda, že si v něčem takovém zahraju. Shakespeare je sice hrozně známý autor, ale pro mě velmi hluboký," těšila se na roli Maruška.

Na Mattoni koktejl festivalu jsme si ale nepovídali jen o divadle, ale i o tom, že Marie sekla se svým blogem Kafe a cigárko, za který dostala i cenu Magnesia Litera. Nám to přišlo škoda. "Celý rok toho blogu jsem vydala jako knížku a takovým zvláštním způsobem se to pro mne uzavřelo. Je to šedesát článků o herectví a jeho zákulisí. A najednou jsem zjistila, že jsem toho na svoje poměry řekla docela hodně," vysvětlovala.

"Teď mám pauzu a doufám, že po té pauze začnu zase něco psát. Ale teď mi to prostě nejde. Vždycky říkám, že jsem amatér, a kdybych se takhle sekla v herectví, vím, že s tím musím něco udělat, protože je to moje povolání. Ale když jsem se sekla ve psaní, tak musím jenom čekat, co bude dál. Nevím, co se proti tomu dělá. Asi i zkušení spisovatelé, když nevědí, co psát, tak nedělají nic. Já tedy nic nedělám," dodala.

Domnívali jsme se, že roli mohlo hrát i účinkování ve StarDance, které Marii zabralo spoustu času. "Tam byla spousta faktorů, asi to i já sama pochopím až za pár let, co se vlastně stalo a proč jsem přestala psát. Možná za to může i to, že jsme s Markem spolu a pozornost je na nás i tak hodně upřená, tak jsem ztratila chuť práskat na sebe a otvírat se. Cítím, že je správně se trochu stáhnout," mínila Doležalová, že vztah s jejím tanečníkem za pauzu ve psaní také trochu může.

A jak se vůbec jejich vztah vyvíjí? "Nechci nic zakřiknout, ale jsem strašně šťastná, že jsem Marka potkala, a byla bych moc šťastná, aby to takhle bylo i dál," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám