Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Představitelka učitelky Peškové z pohádkového filmu Dívka na koštěti Jana Drbohlavová (70) se za čtyřicet let od natáčení změnila naprosto k nepoznání. Nos už nemá jak bambulku, nosí paruku a z krásné spravedlivé kantorky, která s králičími zuby v ústech chrabře bojovala po boku Saxany proti trojici lumpů, se stala penzistka. Podívejte se, jak se s ní život nepáral.

Drbohlavová se objevila po dlouhých jednadvaceti letech znovu před filmovou kamerou. V Lázních Bělohrad totiž ve Stromu života natáčela film Školní výlet. Přestože její přítomnost vyvolala ve všech nadšení, nad tím, jak s ní zamával zub času, se nešlo pozastavit.

"Natáčení s ní bylo fantastické. Paní Drbohlavová byla velmi příjemná. Přitom u nás hraje velmi zápornou postavu, sestru Stanislava Zindulky, která přijede v podstatě napadnout Libuši Švormovou a zničit jejich vztah. Byl to poslední natáčecí den. Díky jejímu šarmu proběhlo vše opravdu hladce," pochvaluje si stále špičkové herecké umění Drbohlavové scenárista, producent a herec filmu Školní výlet Tomáš Magnusek.

Drbohlavová se sice již málokdy objevuje na televizní obrazovce a ve filmu, diváci ji však perfektně znají z dabingu. Již před léty jejím hlasem promlouvala krásná Nšo-či ve filmech o náčelníkovi Apačů Vinnetouovi, v posledním desetiletí nadabovala již osmkrát profesorku McGonagallovou ve filmech o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Kouzla a čáry ji ostatně provázejí celý život. Druhou její nejznámější rolí totiž byla paní Hermannová ze seriálu Arabela, ve kterém si zahrála po boku svého někdejšího manžela Ladislava Županiče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám