Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Gastronomická show Souboj titánů vrcholí. Soutěžní klání, v němž chybělo málo a jeho dvě hvězdy se před kamerami internetové televize Stream.cz utkaly doslova na ostří nože, vyhrál Robert Mikluš. V rozhodujícím třetím kole, ve kterém hodnotila připravované pokrmy porota, porazil svého soupeře Míru Hejduka receptem na karbanátky.

Zdánlivě všední jídlo uvařil tak, že se slov chvály nedostávalo ani vyhlášenému gurmetovi Romanu Vaňkovi. Spolu s ním si na lahůdce z mletého masa pochutnávali i Jakub Kohák a Tomáš Matonoha. Aniž by tušili, jakého zvěrstva se stali součástí.

Po dvou nerozhodných kolech, v nichž si nejprve získal přízeň diváků Míra Hejduk se svým receptem na poctivou rajskou za „nula nula prdlačky“ a následně zabodoval Robert Mikluš s t-bone steakem na chřestu dospěla gastronomická show Souboj titánů do finále. V tom hodnotila výtvory obou soupeřů porota ve složení Roman Vaněk, Jakub Kohák a Tomáš Matonoha.

„Uvědomuju si výjimečnost události, takže jsem se rozhodl udělat něco opravdu luxusního. Jak říká naše mamka, bude to ňamka. Mušle svatého Jakuba. Nebudeme z toho ovšem dělat žádné francouzské hogo fogo, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jsme Češi, takže si to osmahneme jako řízeček v klasickém trojobalu a dáme si to s hranolkama a tatarkou,“ praštil se nečekaně přes kapsu lidový kuchař servírující v pořadu Vaříme s Mírou pizzu z knedlíků nebo tatarák ze salámu.

U finálového pokrmu jeho protivníka Mikluše, známého neochotou šetřit a dělat kompromisy, se naopak očekávalo, že bude chtít ochromit chuťové buňky hvězdných porotců těmi nejluxusnějšími ingrediencemi. O to větší bylo překvapení všech, když ortodoxní gurmet z cooking show Luxus na talíři oznámil: „Udělám obyčejný karbanátky.“

A jak řekl, tak uvařil. Ve své prezentaci ovšem zapomněl zmínit, co je základní surovinou pro jejich přípravu. Odhalit tajemství úspěchu vítězného pokrmu můžete na internetové televizi Stream.cz. Jen upozorňujeme, že se nejedná o podívanou pro slabší povahy...

Reklama

Další články

Načítám