Hlavní obsah
Článek

Na herecké role ve filmech a seriálech neměla Vlasta Peterková (69) dlouho štěstí. Letitou výbornou kamarádku a spolužačku Hanky Zagorové ještě z dob studií na brněnské JAMU si ale určitě vybavíte jako kuchařku Blaženku ze seriálu Četnické humoresky nebo z pozdější doby ze seriálu Doktoři z Počátků.

Stále vitální herečka, která oslaví na podzim sedmdesátiny, momentálně hraje pouze v divadle. K důchodu jí tak určitě přišel vhod honorář za reklamu na jednu známou minerální vodu, který se v jejím případě mohl pohybovat v řádu desetitisíců.

V reklamě se paní Vlasta coby dobrosrdečná babička potkala například s Martinem Gardavským v roli ženicha. Oba pak přímo před kamerou dirigoval režisér Karel Janák.

Proč do reklamního spotu Karel Janák obsadil právě herečku Vlastu Peterkovou? „Hledal jsem někoho, kdo bude v této roli působit laskavě a příjemně. Představoval jsem si dámu, ze které bude vyzařovat taková ta mateřská vřelost. A přesně tou Vlasta Peterková oplývá. Navíc má sympatický hlas, který byl dalším kritériem při výběru,“ dodal pro Super.cz Janák.

Reklama

Další články

Načítám