Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Itálie se pyšní nejdelším mořským pobřežím v Evropě s četnými plážemi, velkým množstvím zajímavých památek, bohatou kulturou, i rozmanitou a překrásnou přírodou. Poradíme vám, kam se vydat…

Poklidná i magická Kalábrie - Scoglio della Galea ****

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na samém jižním cípu Itálie leží Kalábrie – nádherná země s nedotčenou přírodou, poklidnou atmosférou, se širokými plážemi s jemným pískem i romantickými zátokami a křišťálově průzračnými vodami Tyrhénského a Jónského moře. Zdejším plážím se dostalo i mnoha ocenění, včetně umístění mezi dvacítku nejkrásnějších pláží světa. Díky subtropickému klimatu jsou zde velmi teplá léta bez srážek a moře je prohřáté ještě počátkem listopadu. Turistické a hotelové komplexy jsou dobře vybavené, postavené na atraktivních místech – na pobřeží, nedaleko historických center či na úpatích hor s výhledem na moře.

Poklidná i magická Kalábrie - Club Valtur Capo Rizzuto ****

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Srdcem Kalábrie – a bezesporu snad nejromantičtějším místem – je mys s magickou atmosférou – Capo Vaticano. Za příznivého počasí odtud dohlédnete i na Stromboli. Nedaleko leží historické městečko Tropea s kostelem Santa Maria dell´Isola, majestátně se tyčícím na skalnatém útesu hned nad pláží, s křivolakými uličkami, s paláci ze 17. století, františkánským klášterem či středověkou normanskou katedrálou. Na posvátném výběžku Capo Colonne stojí zbytky starověkého chrámu bohyně Héry ze 6. století před naším letopočtem – dochoval se zde i jeden z dórských sloupů.

Kontrasty fascinující Sicílie - Club Eloro ***+

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

V srdci Středozemního moře je ostrovní Sicílie, kraj s jedinečnou kulturou, množstvím historických měst i památek, krásnou, sopkami modelovanou krajinou, tyrkysovým mořem a zlatavými plážemi. Vedle památek z dob starých Řeků zde vyrostla nová zástavba a městský ruch se tu střídá s klidem údolí i hor. Pro milovníky historie, kultury a umění je zde ráj na zemi… Všemu vévodí majestátná Etna – nejvyšší sopka Evropy. Vzduchem se line vůně olivovníků a mandlovníků, na proslulých trzích koupíte čerstvé potraviny nebo oblečení, avšak lákat vás budou i elegantní vitríny luxusních butiků. Sicílie vás nepřestane překvapovat svými mnoha kontrasty.

Pláže jako z filmu a divoké útesy Sardinie - Corte Rosada ****

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Karibik Středomoří nemá své označení jen tak náhodou. Jemný písek na plážích, průzračné moře a členité okouzlující pobřeží se žulovými útesy, které padají do moře. Okolo rozkvetlá příroda s kosatci, pivoňkami, bramboříky i liliemi. Moře s korály a mnoho staletí trvající tradice v jejich zpracovávání. Na čtyři tisíce let staré památky a jedinečná a tajemná kultura Nuraghů – podivných kamenných staveb, vyskytujících se pouze zde. Zdejší kolorit se neobejde bez stád ovcí, ale nezapomenutelná jsou i setkání s divokými poníky, hejny plameňáků, endemickými oslíky či dokonce se suchozemskými želvami.

Pláže jako z filmu a divoké útesy Sardinie - Soleado ****

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

A při romantických procházkách v labyrintech malebných uliček zdejších měst si budete připadat, že jste se vrátili o několik staletí do minulosti. Ideální povětrnostní podmínky i průzračné moře lákají vyznavače windsurfingu. Milovníci potápění si přijdou na své nejen na volném moři, podél útesů a skal, ale i v lagunách, řekách a jezerech. Můžete se projet na kánoích, na koních či na horských kolech. Zahrát si můžete na některém z četných tenisových hřišť a nezapomnělo se zde ani na hráče golfu. Sardinie uspokojí požadavky těch nejnáročnějších cestovatelů, hledajících klid a odpočinek, kteří si zároveň potrpí i na komfort.

Další články

Načítám