Hlavní obsah
Článek

Magdalenu Reifovou si starší generace pamatuje hlavně z jejích dětských rolí ve filmech jako Páni kluci, Jak se točí rozmarýny nebo ze seriálu Jana Eyrová, v němž si zahrála s Martou Vančurovou. Letos herečka oslaví už 53. narozeniny a věnuje se převážně tvorbě pro děti.

"Pro ty moje už ne, mám tři dospělé potomky, nejstaršímu je osmadvacet, nejmladšímu třiadvacet. A babičkou ještě nejsem. I když vlastně napůl ano, protože starší syn si našel partnerku s dítětem. Každý se vyvíjí jinak. Někdo hraje Antigony a někdo si rád hraje. A to jsem já," smála se.

"Navíc je to moje práce, která mě živí, a užívám si to tím pádem o to víc, protože to mám povolené. Jinak bych se svém věku vypadala už trošku podivně, ale já to mám hájené," dodala.

"Zrovna jsme s kamarády na chalupě dělali takovou lesní školku, chtěli jsme, aby to bylo hodně etno, tak přijeli s bubny. Zkoušeli jsme na zahradě a začaly se plížit sousedovic děti, přinesly nakonec i valchu a mlátili jsme do toho až do deseti, kdy už nás další sousedi neměli rádi," vyprávěla.

Její nejslavnější dabingová role v seriálu Chůva k pohledání ovšem děti zrovna nemiluje. "Chůva Fine, upřímně řečeno, není zrovna k pohledání a kromě toho strašně protivného hlasu spolu nemáme nic společného," vysvětlila a ječák ze seriálu nám předvedla.

Na svůj věk se Magdalena necítí. "Nepočítám to, ani nechci říkat nějaké fráze. Věk neřeším. Stává se, že za mnou a mým mužem jezdí kamarádi našich dětí na víkendy na mejdany. Nemám generační problém, snad jen tehdy, když začnu říkat, že 'tenkrát, když ještě nebyly mobily'... Tak to si nějakou generační propast uvědomím," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám